• Blog
  • »
  • Sütyen takımları nasıl alınır? Sütyen bakımı nasıl yapılır?

Sütyen takımları nasıl alınır? Sütyen bakımı nasıl yapılır?

Kendiniz için uygun bir sütyen takımı arıyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Sütyen takımları nasıl seçilir ve seçtiğiniz sütyen takımlarının uzun ömürlü olması için sütyen bakımı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin!

Bu yazıda, sütyen takımları satın alırken dikkat etmeniz gerekenlere dair ipuçları ve sütyen bakımı yapmak için bilmeniz gerekenleri açıklamaya çalıştık.

İster sütyen alışverişi konusunda deneyimli olun ister acemi olun, bu yazı sayesinde sizin için en uygun sütyen takımlarını bulacağınızdan ve onları uzun süre kullanmak için bakım ipuçlarını öğreneceğinizden emin olabilirsiniz.

Sütyen takımı satın alırken nelere dikkat etmeli?

Sütyen takımı satın alırken hem stili hem de bedeni dikkate almak önemlidir. Üzerinize düzgün oturan bir sütyen, göğüs bölgeniz için gerekli desteği sağlayabilir ve genel duruşunuzu iyileştirebilir. İyi oturmayan bir sütyen ise tam tersine rahatsız edici ve hatta acı verici olabilir. Doğru sütyen takımını seçmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını şöyle sıralayabiliriz.

1.Sütyen bedeninizi doğru belirleyin

İyi bir sütyen takımı bulmanın ilk adımı, doğru sütyeni almaktır. Bunun için de sütyen bedeninizi doğru şekilde tespit etmeniz gerekir. Sütyen bedenleri 75 A, 80 C, 90 B gibi bir harf bir de sayıdan oluşur. Buradaki sayı göğüs çevresini; harf ise kup bedenini verir.

Keni bedeninizi bulmak için şu yöntemi kullanın: Önce göğüs çizginizin hemen altından göğüs çevrenizi bir mezura ile ölçün ve ardından meme çevrenizi ölçün. Meme çevresinden göğüs çevresini çıkardığınızda bulduğunuz sayı sizin sütyen bedeninizin harf olarak temsilidir. (Bu A, B, C, D, E şeklinde ifade edilen birimdir.) Göğüs çevresi ölçünüz ise sütyen bedeninin sayı ifadesidir.

Doğru bedeni bulmanıza yardımcı olacak birçok sütyen beden çizelgesini çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. Doğru bedeni bulmak sütyen takımı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şeydir.

2.Doğru stili seçin

Sütyen bedeninizi öğrendikten sonra, mevcut olan farklı sütyen stillerini göz önünde bulundurun. Memelerinizi saran ve tam kapatan sütyenler, balkon sütyenler, straplez sütyenler, dolgulu sütyenler ve daha fazlası dahil olmak üzere seçim yapabileceğiniz birçok farklı stil vardır. Sütyeninizle giyeceğiniz kıyafet türlerini düşünün ve bu kıyafetlerle uyumlu bir stil seçin.

3.Kumaşı göz önünde bulundurun

Sütyen takımı seçerken sütyenin kumaşını da dikkate almak önemlidir. Bazı sütyenler spor veya sıcak havalar için harika olan nefes alabilen, nem emici kumaşlardan yapılırken, diğerleri günlük kullanım için harika olan daha yumuşak, daha lüks kumaşlardan yapılır. Sütyen takarken ne yapacağınızı düşünün ve o aktivite için rahat ve uygun bir kumaş seçin.

4.İyi bir destek arayın

İyi bir sütyen takımı, memeler için yeterli desteği sağlamalıdır. Memelerinizi kaldırmaya ve desteklemeye yardımcı olmak için geniş ve sağlam askılı sütyenler arayın. Meme ölçünüz daha büyükse, ek destek için balenli sütyenleri tercih edebilirsiniz.

5.Doğru rengi ve tasarımı seçin

Sütyen takımının rengini ve tasarımını düşünün. Uyum ve destek en önemli faktörler olsa da, giyerken kendinizi iyi hissedeceğiniz bir sütyen takımı seçmeniz de bir o kadar önemlidir. Kişisel tarzınıza uyan ve giymekten heyecan duyacağınız bir renk ve tasarım seçin.

6.Ayarlanabilir askılara önem verin

Son olarak, sütyenlerinizin askılarının yapısını dikkate alın. Ayarlanabilir askılara sahip bir sütyen takımı alırsanız sütyeni kendi bedeninize göre tam olarak ayarlayabilirsiniz. Doğru ayarlanabilirlik seviyesi, daha güvenli bir uyum sağlamaya ve hareket ederken kaymayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Sütyen bakımı nasıl yapılır?

Bu ipuçlarını takip ederek üzerinize tam oturan, destek veren ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan bir sütyen takımı seçebilirsiniz. Peki seçtiğiniz sütyenin uzun ömürlü olmasını ve kalitesini korumasını nasıl sağlayabilirsiniz?

İşte bu noktada da doğru sütyen bakımı devreye girer. Yazının bu bölümünde sütyen bakımı nasıl yapılır ve sütyen nasıl yıkanır gibi konulara ilişkin ipuçlarını bulabilirsiniz.

   Sütyenlerinizi doğru şekilde saklayın: Sütyenlerinizin şeklini korumasına yardımcı olmak için onları doğru şekilde saklamanız önemlidir. Sütyenlerinizi ikiye katlamaktan kaçının, çünkü bu durum sütyenin şeklini kaybetmesine neden olabilir. Bunun yerine üst üste koyun veya sütyen askısına asarak saklayın.

   Sütyeninizi belli aralıklarla değiştirin: Her gün aynı sütyeni giymek ürünün daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Sütyenlerinizin ömrünü uzatmak için en az iki veya üç farklı sütyen arasında geçiş yapmaya çalışın.

   Mümkün olduğunca elde yıkama yapın: Sütyenlerinizi çamaşır makinesine atmak cazip gelse de elde yıkama genellikle en iyi seçenektir. Bu, hassas kumaşların ve balenlerin zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.

   Egzersiz yaparken günlük sütyen yerine spor sütyen kullanın: Spor sütyenleri, egzersiz için gereken desteği ve nem tutma özelliklerini sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Kumaşları ve tasarımları günlük sütyenlerden farklıdır. Antrenman yaparken veya yoğun terlemeye sebep olan günlük aktiviteler sırasında günlük bir sütyen giymek sütyenin daha çabuk yıpranmasına neden olabilir.

   Aşınma ve yıpranma olup olmadığını kontrol edin: Sütyenlerinizi, aşınma ve yıpranma belirtileri açısından düzenli olarak kontrol edin. Gerilmiş ve elastikiyetini kaybetmiş askılar, kumaşın içinden çıkan balenler, paslanmaya başlamış kopçalar sütyenlerin yıprandığına dair en belirgin işaretlerdir. Herhangi bir hasar fark ederseniz, sütyeninizi değiştirme zamanı gelmiştir.

   Sütyeninizi doğru yıkayın: Sütyeninizi yıkamadan önce daima etiketini kontrol edin. Bazı sütyenler makinede yıkanabilirken, diğerleri elde yıkama gerektirir. Sütyenlerinizi yıkarken, özellikle hassas çamaşırlar için formüle edilmiş yumuşak bir deterjan kullanın. Çamaşır makinesini kullanmayı tercih ederseniz, sütyenlerinizi zarar görmesini önlemek için bir iç çamaşırı çantasına koyun.

   Havayla kurutun: Kumaşa ve balenlere zarar verebileceğinden sütyeninizi asla kurutucuya koymayın. Bunun yerine sütyenlerinizi kuruması için asın ve havayla doğal bir şekilde kurumasını sağlayın.

Bu ipuçlarını takip ederek doğru sütyen bakımı yapabilir; sütyeninizin ömrünü uzatabilir ve en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.